Veelgestelde vragen

Wat is een Maatschappelijke Stage precies?
De maatschappelijke stage (MaS) is een vorm van leren binnen of buiten de school. Jij als leerling van het voortgezet onderwijs (praktijkonderwijs, vmbo, havo en vwo) doet minimaal 30 uur vrijwilligerswerk. Bijvoorbeeld bij een vrijwilligersorganisatie, sportvereniging, muziekvereniging, verzorgingstehuis of stichting. Het is werk dat niet door een betaalde kracht wordt gedaan.

Wat is het doel van een Maatschappelijke stage?
Door zo’n stage leer je jouw omgeving op een andere manier kennen en lever je ook nog een actieve bijdrage aan de samenleving. Het uitgangspunt is dat je wat doet voor een ander die jouw hulp nodig heeft, zonder dat je wat ervoor terug krijgt.

Hoeveel uur is een maatschappelijke stage?
Je loopt in totaal 30 uur stage. De uren voor je voorbereiding en de afronding op school komen hier nog bovenop.

Hoe kom ik aan een stageplaats?
Via de vacaturebank van deze website. Log in met jouw persoonlijke inloggegevens die je van school hebt gekregen en klik dan op een vacature die je leuk vindt, om je direct aan te melden. Belangrijk: zodra je je aanmeldt voor een bepaalde stage gaan we er vanuit dat je ook daadwerkelijk beschikbaar bent op de bij jouw stage aangegeven tijden en dagen.

Hoe lang duurt het voor ik een reactie krijg op mijn stageaanvraag?
Binnen twee weken ontvang je van de organisatie een reactie.

Mag ik ook zelf een maatschappelijke stage bedenken?
Nee, het is niet de bedoeling dat je zelf op zoek gaat naar een stageplek. In de vacaturebank staan alle beschikbare maatschappelijke stages, hierin kun je zoeken naar iets dat het beste bij je past. Uiteraard kun je wel altijd ideeën of suggesties voor stages aan je school doorgeven.

Ik doe al vrijwilligerswerk. Telt dat als maatschappelijke stage?
Dat verschilt per geval. De contactpersoon maatschappelijke stage op jouw school beslist hierover.
Wat is het verschil tussen een maatschappelijke stage en een beroepstage?
Een beroepstage (of snuffelstage) doe je voor jezelf, om een beroep of een  bepaald vak te leren. Een maatschappelijke stage doe je in de eerste plaats voor een ander, en daarnaast leer je er zelf ook nog wat van.

Wie bepaalt of een maatschappelijke stage voldoet aan de eisen?
Dat bepaalt je school. De vacatures op deze site zijn in ieder geval allemaal goedgekeurde stages.

Heb je nog andere vragen?
Dan kun je altijd terecht bij de contactpersoon van maatschappelijke stages op jouw school! 

 

Kijk hier voor

Foto’s

Filmpjes 

  • Actueel
  • 14.11.2022
  • 2022
  • Het hele jaar door komen rouleert het aanbod van maatschappelijke stage plekken in Utrecht. Je kunt kiezen uit een lintstage waar je wekelijks een aantal uur meehelpt totdat je 30 uur hebt volbracht óf je helpt mee aan een event, dit noemen we eventstage.
  • 16.08.2021
  • FIJNE VAKANTIE
  • Beste leerlingen, Wij wensen jullie vanuit MaS Utrecht een hele fijne zomervakantie toe, we zien jullie graag het nieuwe schooljaar terug.
  • MEER NIEUWS
Impressie
» Toon alle foto's » Toon alle video's